A 3Com behálózta a magyar távközlési szolgáltatókat

A 3Com Magyarország gerinchálózati, végponti és hálózatbiztonsági berendezések és megoldások szállításáról írt alá keretszerződéseket néhány vezető hazai távközlési szolgáltatóval, a T-Commal, az Invitellel és az Antenna Hungáriával – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Lehner Tamás, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója. Az egy évvel ezelőtt újjászervezett, a korábbinál lényegesen nagyobb döntési szabadsággal felruházott vállalat eredményeiről szólva Lehner elmondta: az új hazai 3Com egy év alatt két számjegyű növekedést ért el, és egyértelművé tette piacvezető pozícióját az eladásokban domináns Fast Ethernet szegmensben, megőrizte vezető szerepét a desktop gigabites eszközök területén, és növelte részesedését a moduláris gerinchálózati berendezések piacán.

A vezető szerint a 3Com kibővült megoldásportfóliója jelentős szerepet játszott a magyarországi sikerekben. Az egy évvel ezelőtt a piacon újdonságként bejelentett routerek, IP-telefónia-eszközök, valamint a nagyvállalati alkalmazásra kifejlesztett kapcsolók, vezeték nélküli hálózati eszközök iránt jelentős az érdeklődés. A termékeket eddig elsősorban kereskedelmi láncok és oktatási intézmények használták, távközlési szolgáltatókkal még nem volt a cégnek megállapodása.

Lehner szerint érzékelhetően növekszik a magyar piac igénye az IP-alapú telefónia iránt. A 3Com ezért különösen fontosnak tartja ezt a szegmenst. Ennek jegyében mutatták be a sajtótájékoztatón azt a SIP-es (Session Initial Protocoll) rendszer támogatására is képes 3Com IP-telefonkészüléket, amely Magyarországon először a lélektani határ, 100 dollár – nagyjából 20 ezer forint – alatti áron lesz hozzáférhető a következő hetektől kezdve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com

Előzmények