A belföldi turizmust segíti a mobiltelefon

Tegnap volt a Turizmus Világnapja, ennek kapcsán a Magyar Turizmus Rt. a T-Mobile Magyarországgal együttműködve új szolgáltatást indított a belföldi turizmushoz szükséges információk széleskörű terjesztésére.

A turisztikai szervezet az új kommunikációs formát a T-Mobile minden mobilos előtt nyitott, naponta átlagosan 130-140 ezer főoldali letöltéssel a hazai mobiltelefonos tartalomszolgáltatásban vezető szerepet játszó t-zones WAP-portáljában találta meg. A Magyar Turizmus Rt. és a T-Mobile közös munkájának eredményeként ezentúl minden WAP-képes mobiltelefonnal bárhonnan és bármikor elérhető az időpontokat, helyszíneket és rövid ismertetőt egyaránt tartalmazó aktuális programajánló. Megtalálhatók az MT Rt. legfrissebb, fényképpel illusztrált hírei, valamint megismerhetők az üdülési csekkekre való jogosultsággal és ezek igénylésével kapcsolatos tudnivalók.

A T-Mobile közel 4 millió előfizetőjéből a megfelelő mobiltelefonnal rendelkező ügyfelek ezen felül – a GSM rendszer helymeghatározó képességére alapozva – egyszerűen és gyorsan kereshetik meg a tartózkodási helyükhöz legközelebbi szállást, éttermet, gyógyfürdőt, kempinget, látnivalót vagy Tourinform irodát. A szolgáltatás a jövőben a tapasztalatok alapján további lehetőségekkel bővül.

Azóta történt

Előzmények