A Firefox megbízik a NetLockban

A NetLock Kft. ma közleményben jelentette be, hogy a Mozilla Corporation által fejlesztett programok immár megbízható hitelesítésszolgáltatóként ismerik fel a céget. Ennek köszönhetően a legújabb magyar nyelvű, 1.5 verziószámú Firefox esetében például már már nincs szükség nehézkes konfigurációra, míg a Thunderbird 1.5 verziójával lehetőség van az e-mailek minősített tanúsítvánnyal hitelesített aláírására. E szoftverek Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszereken is használhatók.

„Napjaink heterogén és összetett informatikai környezetében egyre több vállalat válik nyitott vállalkozássá – olyan vállalattá, amely képes kihasználni a nyílt szabványok előnyeit és a nyílt forráskód hatékonyságát. Vállalatunk ezért tartja különösen fontosnak, hogy tanúsítványai mind több operációs rendszeren legyenek alapértelmezettek és mind több alkalmazásban problémamentesen használhatók” – mondta a bejelentés kapcsán Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. E törekvés első állomása a mostani nyitás, mely kiterjed a linuxos Kmail, Konqueror, Kleopatra és a Mac OS X-ben használt Safari szoftverekre is.

Azóta történt

  • A NetLock lett az első fecske

    A hitelesítésszolgáltató újabb bürökratikus akadályon van túl, így szolgáltatásai már formailag is megfelelnek a KET törvénynek.

  • Számlabélyeg helyett e-számla

    A NetLock szerint a szervezett áfacsalások visszaszorítására nem a ''számlabélyeg'', hanem az elektronikus számlázás bevezetése a megoldás.

Előzmények