A Google most tényleg deaktiválta a Search API-t

Hivatalosan már 2010-ben is elavultnak nyilvánították, a Google mégis azt ígérte, 2014. szeptember 29-éig meghagyják a Web Search API működését. Azóta nagyjából mindenki elfeledkezett a dologról, főleg azért, mert a kritikus dátumot követően is gond nélkül működött a megoldás.

Egészen a mai napig, amikor is a következő üzenet fogadta az interfészt használni kívánókat:

{"responseData": null, "responseDetails": "The Google Web Search API is no longer available. Please migrate to the Google Custom Search API (https://developers.google.com/custom-search/)", "responseStatus": 403}

Mostanáig rengeteg weboldal használta az egyszerű keresőt, annak ellenére hogy hivatalosan már működnie sem kellett volna. Alternatívaként ott a Custom Search API, de időbe telik, míg a honlapok átállnak. Leginkább azért, mert a vállalat nem értesítette a régi keresőt használókat (miért is tette volna, mikor elvileg már másfél éve leállították a szolgáltatást?).

A mai nappal ténylegesen leállított szolgáltatást előszeretettel használták, mivel az újabb, AJAX-ra épülő megoldás sokkal kevesebb találatot jelenít meg, egyes vélemények szerint „mesterségesen szűrt listát” ad vissza a felhasználóknak.

Azóta történt

Előzmények