A GSM Pro jól teljesít a katasztrófaelhárításban

A Tetra és a Tetrapol technológiák mellett már napjainkban is működik -- a magyarországi mobilszolgáltatók közül egyedül -- a Westel kínálatában szereplő GSM Pro szolgáltatás, amely egyesíti a GSM hálózatok és a zárt célú professzionális mobil rádiórendszerek előnyeit. A rendszer a hagyományos értelemben vett telefonálás mellett lehetővé teszi a csoport- és körözvényhívásokat, a diszpécser- és segélyhívó központok azonnali elérhetőségét.

A GSM Pro szolgáltatás számos szervezet, többek között a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Speciális Mentők munkáját is segíti. A rendszer, amely a hagyományos GSM hálózatra épül, és így gyakorlatilag 100 százalékos területi lefedettséggel működtethető, lehetővé teszi olyan GSM-értéknövelt szolgáltatások igénybevételét is, mint az adatátvitel, a nemzetközi roaming vagy a csoportos sms-küldés, amely nagyban segítheti a kialakított csoport résztvevőinek szervezett, összehangolt munkáját.

A GSM Pro szolgáltatás igénybevételére alkalmas Ericsson R250s készülék tervezésekor elsősorban az építőiparban dolgozók, a közszolgáltatók és más, a munkájuk során a szabadban végzett tevékenységhez masszív, megbízható telefont kívánó felhasználók igényeit tartották szem előtt. A GSM Pro felhasználói a különféle közúti fuvarozási, futár- és szállítmányozási, valamint építési vállalatok, az élet- és vagyonvédelmi szervezetek, a polgárőrségek, a kiterjedt földrajzi területen tevékenykedő munkacsoportok, továbbá a kormányzati felhasználók, a helyi önkormányzatok, a közüzemek, az energiaszolgáltatók és egyéb szolgáltató vállalatok lehetnek.

A GSM Pro szolgáltatás egyik különlegessége a sok közül az, hogy a felhasználó csoportok minden tagja hallhatja az éppen megszólalót, s ehhez az R250s készülék olyan módon is segítséget ad, hogy a hívást automatikusan fogadja és hangosítja ki. A felhasználók a GSM Pro igénybevételével több, különböző módon, illetve partnertől igénybe vett szolgáltatást egyféle módon, egyetlen helyről, s ami ugyancsak fontos, egy számlával -- költségtakarékos megoldásként -- tudnak használni.

Azóta történt