A HP is az Opteron mellé áll

A CNET értesülései szerint a Hewlett-Packard rövidesen piacra dobja AMD Opteron processzorokra épülő kiszolgálóit. A lap úgy tudja, hogy a ProLiant sorozatba illeszkedő szervereket már februárban bejelenti a PC-gyártó, de a termékek kereskedelmi megjelenése csak később esedékes.

A HP támogatása jelentős győzelem az AMD számára; a sunnyvale-i processzorgyártó a világ négy legnagyobb szervergyártója közül hármat meg tudott nyerni 64 bites platformja számára. Az IBM és a Sun már korábban elkötelezték magukat a platform mellett, míg a Dell továbbra is kitart kizárólagos Intel-pártisága mellett.

James Governor, a RedMonk elemzője úgy véli, hogy a HP lépése nem meglepetés, hiszen ma aligha van más választása a gyártóknak. "Az a szervergyártó, melynek nincs opteronos stratégiája, nem hallgat a piacra" – fogalmazott.

Az Opteron-alapú HP-szerverek megjelenése várhatóan a Microsoft AMD64-kompatibilis operációs rendszerének elkészültével esik majd egybe; a szoftver premierje a második félévben várható. Sem az AMD, sem a HP nem kívánta kommentálni a hírt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HP

Azóta történt

Előzmények