A mobilos árszabályozást irigyli az Invitel

Idén az elmúlt évihez képest 10-12 százalékos bevételnövekedést szeretne elérni az Invitel Rt. – jelentette be a cég elnök-vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón. Ian McKenzie a tavalyi évre vonatkozó adatokat nem közölte, ám azt elmondta, hogy a társaság 15-20 százalékkal növelné nyereségét 2004-ben.

A cégvezetés nem teljesen elégedett az új szabályozási környezettel, ugyanis az korlátozza az Invitelt és a hozzá hasonló cégeket abban, hogy az év során is rugalmasan kezeljék árstruktúrájukat. Míg a mobilcégeknek lehetőségük van arra, hogy a piaci igényekhez igazodva évközben is alakítsák áraikat, köztük például a havi és a forgalmi díjak viszonyát, addig a vezetékes szolgáltatóknak erre az éves árszabályozás miatt nincs lehetőségük.

Az Invitel tulajdonosai, vagyis az AIG Emerging Europe Infrastructure Fund és a GMT Communication Partners legalább még négy évig a cég tulajdonosai között akarnak maradni, s csak akkor válik időszerűvé, hogy megvizsgálják a kiszállás lehetőségét – derült ki a vezérigazgató szavaiból.A társaság tavaly átesett egy átszervezésen, melynek során 170 munkatárstól váltak meg. A jelenleg mintegy 900 főt foglalkoztató cég vezetése az idén nem tervez további létszámleépítést. A mintegy 450 ezer lakossági és 35 ezer üzleti előfizetőt kiszolgáló Invitel idén további, ám meg nem nevezett összegű befektetéseket tervez, amelyeket a termelődő cash flow-ból finanszíroz majd.

Azóta történt

Előzmények