A neten is elérhető a CompLex jogi adatbankja

A CompLex Kiadó – a volt KJK-Kerszöv – gyakorlatilag teljes tudásbázisát, kiadványainak összességét feltette az internetre kereshető formában. Az előfizetés fejében használható Jogi Adatbank alapja a kiadó évtizedek alatt felgyűlt hatalmas, rendszerezett jogi adatbázisa, amelynek alapján készülnek jelenlegi kiadványai is. A szolgáltatást a cég ezek alternatívájaként kívánja bevezetni, így azok a keresési és egyéb funkciók, melyek a DVD- és CD-alapú kiadványokon elérhetők, az internetes oldalon is hozzáférhetőek ezentúl. Ennek megfelelően a Jogi Adatbank tartalmazza a jogtárak, az elektronikus szakadatbázisok (Adó-TB, Munkaügy-HR, Iratminta, idegen-nyelvű adatbázis, stb.), a könyvek (főként a kommentárok) egy részének, a kiadónál megjelenő szaklapok (Adó lapcsalád), és egyes internetes adatbázisok (kérdések és válaszok szolgáltatás-család) teljes anyagát.

Az adatbázis két nagy részből, a jogi és a céginformációs adatbázisból tevődik össze. A honlap több mint 2 millió dokumentumhoz enged hozzáférést, és a teljesség igényével készült. Ezt bizonyítja, hogy a teljes hazai joganyagon kívül megtalálható rajta az Unió összes joganyaga, a különböző határozatok, állásfoglalások, bírósági döntések, szakcikkek, iratminták, a komplett cégadatbázis – beleértve az 1945 után bejegyzett, és 1989-ben még működő, illetve az 1989 óta bejegyzett cégek minden publikus adatát. A Jogi Adatbank anyagának egy jelentős része a honlapon német és angol nyelven is hozzáférhető, így a hazai és uniós jogszabályok, a magyar másodlagos és elsődleges jogforrások egy része, és a bírósági határozatok is – közölte a cég.

Előzmények

  • A KJK-Kerszöv új ruhája

    Utoljára írtuk le így a cég nevét, ugyanis az megváltozik. Az új név – CompLex Kiadó Kft. – egyben irányváltást is jelez.