A NOD32 a legjobb

Az AV-Comparatives a NOD32-t választotta 2006 legjobb vírusirtó szoftverének – adta hírül a programot hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. A független víruslaboratórium tavalyi összehasonlító vizsgálatai során a szlovák vírusirtó 15 versenytársával szemben bizonyított kiemelkedő proaktív védelmével és gyorsaságával.

A labor szakértői szerint míg számos versenytárs szoftvere lelassítja a felhasználók számítógépeit, a NOD32 igen alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik, és így nem fogja vissza az operációs rendszerek teljesítményét. Az antivírusrendszer ezen kívül kitűnő proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen vírusok ellen, és általánosan is kimagasló védelmi teljesítményt kínál a használói számára.

„A 2006-ban elvégzett összehasonlító vizsgálataink eredménye azt mutatja, hogy a NOD32 nem csupán egyetlen, hanem több kategóriában is vezet versenytársai előtt” – emelte ki Andreas Clementi, az AV-Comparatives projektmenedzsere. „A NOD32 képes az egyre inkább előtérbe kerülő összetett fenyegetések proaktív felismerésére és hatástalanítására. Ez pedig, a vírusirtó pontosságával és sebességével párosulva kétségtelenül napjaink legjobb antivírus-megoldásává teszi.”

Az AV-Comparatives most kiadott jelentése szerint a NOD32 2006 során három kategóriában mutatott versenytársainál jobb teljesítményt. Mivel a „proaktív védelem” és a „legnagyobb kézi indítású víruskeresési sebesség” mellett a vírusirtó az „általános” kategóriát is megnyerte, ezért ítélték a NOD32-nek a 2006 Legjobb Antivírus Terméke díjat.

Az ESET Software szerint a saját fejlesztésű ThreatSense-ben rejlik a program egyedisége, mert ez a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. A technológiát a cég beépítette a NOD32 integrált keresőmotorjába, ami így a lehető legteljesebb körben – a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, a trójaiak, a rootkitek és az adathalász-kísérletek ellen is – védelmet nyújt a felhasználók számára.

Azóta történt

Előzmények