A NoScriptben sem bízhat az ember

A fejlesztő kártékony kóddal pimpelt hirdetésekből tartja fent magát, így nem kifejezetten hiteles tőle a biztonságosabb internet ígérete. A reklámblokkolót is kijátszaná.

A reklámblokkolásról szóló hírek kapcsán rendszeresen felmerül Giorgio Maone szoftvere is, a Mozilla fejlesztésein alapuló böngészőkhőz készített kiegészítő, amivel JavaScript, Java, Flash és egyéb beépülő modulok működése szabályozható, tartható kontroll alatt.


[+]

A terméknek létrehozott weboldal szerint: "biztonságban maradni sosem volt ilyen könnyű", csak kérdés, lehet-e bízni abban a fejlesztőben, aki az oldalába képes beégetni a Speed Up My PC bannerét, amiről tízből tíz modern vírusirtó kapásból közli, hogy "Trojan.Win32.Generic!BT, Malware/Gen.Generic, Win32/SpeedUpMyPC.A potentially unwanted"?

Lehet-e bízni abban a fejlesztőben, aki némi zsebpénz reményében az Adblock bajszát is megrángatta, akinek szoftvere új verziójának változásait részletesen bemutató honlapján is nyüzsögnek a kártevőkkel teli hirdetések? Mondhatjuk, hogy a szoftver nyílt forráskódú, bárki megnézheti, változtathat rajta.

Maone weblapkészítési gyakorlata, miszerint megpróbálja elhitetni még az Adblockkal is, hogy reklámjai nem hirdetések, egyszeri elérhetőséget generál hozzájuk, bizony még a digitális hirdetési piac nagyhalainak is izgalmas tanulmány lehetett néhány évvel ezelőtt. Tehát lehet-e bízni egy olyan biztonsági modulban, aminek készítője már első találkozásra megpróbálja átverni a látogatót, és rásózni némi káros kódot?

Azóta történt

Előzmények