A REACH-direktíva betartásában segít az SAP szoftvere

Az SAP AG és fejlesztőpartnere, a TechniData AG kiadta az SAP REACH Compliance szoftvert, amely segíti az európai REACH-direktíva (Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals, azaz vegyi anyagok nyilvántartása, értékelése és engedélyezése) betartásával kapcsolatos feladatok elvégzését.

A REACH a gyártó és az importőr vállára teszi a vegyi anyagokkal, termékekkel és fogyasztói felhasználással kapcsolatos biztonság szavatolásának terheit. A vegyipari, fogyasztói termékeket előállító, malomipari, olaj- és gázipari, gyógyszergyártó és más feldolgozóipari vállalatoknak tilos olyan anyagokat forgalomba hozniuk az Európai Unióban, amelyek nem felelnek meg a törvény előírásainak.

Az SAP REACH Compliance egy olyan önálló szoftvermegoldás, amely a REACH-direktívával kapcsolatos minden kötelezettség betartását támogatja, továbbá zökkenőmentesen integrálható a jelenlegi vállalati erőforrás-tervezési, szállítóilánc-kezelési, illetve az SAP Environment, Health & Safety alkalmazásokkal. A program a vegyipari biztonsági felmérések és biztonsági jelentések elkészítésére szolgáló külső szoftverek, valamint a szabványos EU REACH adatcsere-formátumok (például az IUCLID 5 megoldás) használatát is támogatja – áll a szoftvercég közleményében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények