A Siemens szállít az új hazai telkónak

A Siemens szállítja a magyar távközlési piac új szereplője, az Actel széles sávú szolgáltatásainak alapját jelentő IP gerinc- és hozzáférési hálózatot, valamint a központi routert – jelentette be ma a Siemens Communications. A cég magyar szakemberei végezték el a berendezések és a hozzájuk szállított middleware rendszerintegrációját is. Az együttműködési megállapodás öt évre szól, ennek keretén belül 2006-ban Budapest területén 12 hálózati csomópontot építenek ki.

Az Actel Kft. – amelynek fő tulajdonosa Ciprus legnagyobb távközlési vállalata, a Cyta – IP-technológiára épülő távközlési szolgáltatásokat nyújt majd magyarországi előfizetőinek triple play modellben – azaz széles sávú internet-, telefon- és kábelszolgáltatás is szerepel majd a kínálatban.

A Siemens a szerződés keretében teljes körű Carrier Ethernet infrastruktúrát épít ki, amely Ethernet DSLAM-okat és Metro Ethernet hálózatot foglal magában közös felügyeleti rendszerrel. A nagy kapacitású központi IP-hálózati elemek és a szolgáltatásmenedzsment-platform lehetővé teszik, hogy minden egyes előfizető testre szabott és igény szerint bővíthető széles sávú szolgáltatáshoz jusson. A hálózat kiépítésén túlmenően a Siemens a rendszer üzemeltetéséhez is támogatást nyújt.

Azóta történt

Előzmények