A Skype átlépte a százmilliós határt

Az egybeesés természetesen véletlenszerű, de tény, hogy a népszerű VoIP-szoftver két új fizetős szolgáltatásának bejelentése napján regisztrálták a Skype kliens százmilliomodik letöltését. A 35 millióra becsült felhasználói tábor több mint százötvenezer új regisztrálóval gyarapszik naponta.

A hagyományos telefonvonalakat kiváltó internetalapú telefonálás kedvelői most újabb szolgáltatásokra fizethetnek elő. A SkypeIn segítségével a felhasználók akár vezetékes vagy mobiltelefon-hívásokat is fogadhatnak bárhol a világban anélkül, hogy roaming-díjat kéne fizetniük, ezzel jelentős megtakarításokat érhetnek el. A szolgáltatás díja 10 euró három hónapra vagy 30 euró a teljes évre, és ehhez néhány országban (amelyek közé Magyarország egyelőre sajnos nem tartozik) három hívószámot is lehet igényelni.

A másik prémium szolgáltatás a Skype Voicemail, vagyis hangposta, amely 5 euróba kerül három hónapra. A hangpostán bármely Skype-felhasználótól vagy hagyományos telefonvonalról fogadhatunk üzeneteket, akár 10 percnyi hosszúságban is. A szokásoknak megfelelően itt is saját üdvözlőszöveget alakíthatunk ki, és meghatározhatjuk, hogy a bejövő hívások foglaltság, átmeneti vagy tartós távollét esetén kerüljenek-e át a hangpostára.

Azóta történt

Előzmények