A Sony-ra szavazott az Electronic Arts

A Sony és a Microsoft volt eddig versenyben az Electronic Arts (EA) játékfejlesztő vállalat online játékainak értékesítéséért folytatott versenyben. A Microsoft többször is ajánlatot tett az EA-nak, ám a cég mostani döntésével egyértelművé tette a redmondiak számára: a jövőben a Sony-val akar együttműködni.

Úgy is felfoghatjuk a helyzetet, mintha a Playstation 2 és az Xbox csapott volna össze. Az EA azért nem fogadta el a Microsoft ajánlatát, mert szerinte túlzottan eltértek a redmondi cég árképzéssel kapcsolatos elképzelései az ő terveitől. Ezen kívül az EA attól is tartott, hogy a Microsoft túlzott mértékben átvenné az irányítást és gyakorlatilag a játékfejlesztő cégnek alig lenne lehetősége a játékai értékesítése fölötti jog gyakorlására.

Természetesen az EA soha nem mond sohát, azaz a jövőben is fejleszt majd játékokat az Xbox számára. A Microsoft tervei szerint idén ötven(!) online játék kerül piacra az Xbox Live-hoz. A harc tehát folytatódik, hiszen már Európában is összeméri erejét a Sony Playstation 2 online verziója és a Microsoft Xbox Live-ja.

Előzmények