A Tele2-nél olcsóbb a PanTel

Április 1-jétől lakossági ügyfeleknek is kínál telefonszolgáltatást a PanTel – tudta meg lapunk a távközlési vállalattól. A lakossági csomagok jelenleg a T-Com és a Monortel szolgáltatásai területén érhetőek el.

A PanTel és a Hungarotel tulajdonosa, a Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) jó évet zárt tavaly. A vállalat telefonszolgáltatásból származó nettó árbevétele 110,2 millió dollárra rúgott, ami 83 százalékos növekedés a korábbi évhez képest, míg a pro forma nettó eredmény 7,6 millió dollár volt. Az erős növekedés elsősorban a PanTel-akvizíciónak volt köszönhető. A társaság ugyanakkor azt elismerte, hogy apadt vezetékes előfizetői tábora. A vezetékes telefónia visszaszorulása miatt a széles sávú megoldások fejlesztése kerül előtérbe – mondta Torben V. Holm elnök-vezérigazgató.

A kínálatban négy csomag szerepel: a 0 forintos havi díj mellett és kedvező – a PanTel adatai szerint a Tele2 és a T-Com hasonló ajánlatainál is olcsóbb – percdíjakkal használható PanTel Standard és PanTel 1588, valamint a fix havi díjért belföldön ingyenes vezetékes beszélgetést nyújtó PanTel Fix és PanTel Fix Plusz. Utóbbiak közül a Fix csupán a kedvezményes időszakban és helyi, helyközi, valamint belföldi távolsági hívások esetén biztosít ingyenes hívásokat, míg a Fix Plusszal ugyanezekbe a hívásirányokba egész nap 0 forintos percdíjjal lehet beszélni. A hívások – ahogy más szolgáltatóknál is gyakorlat – itt is a beszélgetés 60. percéig és havi 100 óra erejéig díjmentesek. Az új csomagok közül a PanTel 1588 a Tele2-modellhez hasonlóan szolgáltatóválasztáson alapul, azaz előhívószám használatával vehető igénybe, míg a többi ajánlatnál erre nincs szükség.

Azt kérdésünkre sem árulta a vállalat, hogy tervezi-e széles sávú internetszolgáltatás bevezetését is a lakossági piacra. Egyelőre a fenti csomagokkal kizárólag betárcsázós hozzáférést biztosítanak, nyílt internetes konstrukcióban.

Arra azonban fény derült, hogy a távközlési vállalat társszolgáltatójával, a Hungarotellel együtt 2006 végéig IPTV-szolgáltatást indít az országban. Amint az ismert, a PanTel tavaly ősszel az elsőként vezette be a hazai vállalati piacra az ADSL2 technológiát, amely már megfelelő sávszélességet biztosít az IP-alapú kábeltévé- és videoszolgáltatáshoz is.

Azóta történt

Előzmények