Elraboltak egy kamionnyi Modern Warfare 3-at

Feltehetően nemcsak a játékosok várják izgatottan az Activison új, hivatalosan holnap megjelenő játékát, a Call of Duty: Modern Warfare 3-at, hanem a feketepiac is, ugyanis a hét végén Párizsban rablók szereztek meg egy rajtaütés során egy kamionnyi másolatot.

A tudósítások szerint szombat hajnalban két álarcos, késekkel felfegyverkezett rabló Párizstól nem messze, egy Créteil nevű helység mellett belehajtott a játékot szállító teherautóba, majd a sofőrt és kísérőjét könnygázspray-vel lefújták, és elhajtottak a körülbelül hatezer másolattal. A zsákmány értéke rendes áron számolva körülbelül 400 ezer euró.

Ha valóban a játékok megszerzése volt a céljuk, az értékesítés nem lesz egyszerű, ugyanis Stephen Tolouse, az Xbox Live felhasználási feltételeivel foglalkozó vezetője a Twitteren közölte, hogy bár tilos, de egy rövid ideig működik ugyan a megjelenés előtt megszerzett játék, de később ez már nem fog menni, mivel ha illegális példányról van szó, a felhasználót kitilthatják.

Az ilyen esetek kapcsán már máskor is felmerült, hogy nem elképzelhetetlen a vírusmarketing sem, vagyis a cég így csinál reklámot az új terméknek.

Azóta történt

Előzmények