AI, okos drónok és robotok a világ legnagyobb mezőgazdasági expóján

Magyar cégeket is várnak a Fruit Logistica kiállításra, ahova a világ minden tájáról érkeznek az iparági szereplők.

2023. február 8-10. között rendezik meg a világ legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítását Berlinben. Ez  a Fruit Logistica, amelyet ugyanazok szervezik, mint az IFA-t, és amely már rég nem arról szól csak, hogy találkozzanak a termesztők és a kereskedők, hiszen rengeteg egyéb olyan vállalat is megjelenik itt, amely a piaci résztvevők számára kínál különféle megoldásokat, szolgáltatásokat.


[+]

Köztük megtalálhatóak természetesen az IT és technológiai területen tevékenykedő vállalkozások. Így olyan cégek is megjelennek, amelyek például smart szenzorokra épülő mezőgazdasági ökoszisztémákat, vagy mesterséges intelligenciát használó növényfelismerő szoftvereket fejlesztenek. De említhetjük akár a permetező drónokat vagy az önvezető járműveket is, amelyek szintén felbukkannak majd az eseményen.

A kiállításon magyar cégek is lesznek saját standokkal, valamint a szervezők természetesen várják a magyarországi látogatókat is. A jegy vásárlásban komoly segítséget nyújt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, amelyen keresztül kedvezményesen válthatóak meg a belépők, érdemes tehát megkeresni a szervezetet.

Azóta történt

  • 1917. szeptember 30.

    Az amerikai New Jersey állambeli Newarkban megszületett Irwing Berlin Kahn, aki – szintén a médiában dolgozó – társaival, Fred Bartonnal és Hubert Schlaflyval az általuk alapított TelePrompTer Corp. keretein belül az 1950-es években kifejlesztették a súgógépet – akkor elsősorban a szappanoperák szöveget mindig elfelejtő színészeknek. A később nagy karriert befutó eszköz komoly vagyonhoz juttatta kifejlesztőit, a vesztegetésért börtönt is megjárt Kahn a kábeltévés iparágba fektette bevételeit.

Előzmények