A mesterséges intelligencia tehet minket tőzsdei- és kriptomilliárdossá?

Az IBM és a DeepMind három korábbi szakembere olyan mesterséges intelligencián dolgozik, amely még az őrület előtt kiválasztja a legjobb részvényeket és kriptopénzeket.

Martin Schmid, Rudolf Kadlec és Matej Moravcik otthagyták a DeepMindot, és elindították Prágában az EquiLibre Technologies nevű cégüket.

A korábban az IBM-nél dolgozó, a profi pókerjátékosokat elsőként megverő DeepStack AI-t kifejlesztő szakemberek most olyan mesterséges intelligenciát akarnak összerakni, amely képes rá, hogy kiszúrja a legjobb részvényeket és kriptopénzeket (és be is fektet ezekbe), még az emelkedések és az őrület előtt.

Az ötlet szerint az algoritmusaik ezúttal algoritmusalapú kereskedést végeznek majd, amibe a tőzsde mellett a kriptoszektort is bevonják. Az AI-rendszer megerősítő tanulással képzik majd azért, hogy nyereséget termelve adjon-vegyen. Minden cél elérésekor jutalmat kap a rendszer a megerősítő jellegű tréningben, a kutatók szerint ha az algoritmus megcsinálja amit akarunk, és ezért jutalmat kap, akkor idővel az általános intelligencia jeleit mutatja.

Attól nem tartanak, hogy a hatóságok megállítanák őket, mert sok cég csinálja már ezt, többek között a Candlestick vagy a Yuyostox, továbbá állításuk szerint a kereskedelem nagyja már régóta algoritmusalapú. Ők igazából csak egy hatékonyabb algoritmussal akarnak előállni. Azt remélik, hogy a termékükre lecsap majd egy bank vagy befektető, tőkealap. Annyit elárultak, hogy már így is rekordbefektetésnek örülhetnek az országban, de ennek részleteit titokban tartják. Hozzátették: mindig sokkal több a pénz, mint a startup, a tőkebefektetők szenvednek, hogy jó startupokat találjanak. A DeepMind számos korábbi szakembere kezdett már olyan pályába, amely tőkebefektetőkre épít. A cég alapítói szerint aki ilyen helyről jön, az már feltehetően tud valamit, és kapcsolatai is vannak.

Azóta történt

Előzmények