Az Alphabet ügyvezetője fontos kérdésekről egyeztet holnap Európában

Sundar Pichai az EU trösztellenes vezetőjével találkozik március 30-án, digitális problémákról és versenyről egyeztetnek.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint Sundar Pichai, az Alphabet és a Google ügyvezetője március 30-án az EU trösztellenes vezetőjével találkozik majd.

A megbeszélésükön téma lesz a verseny, továbbá digitális problémákról is egyeztetnek. Az Alphabet is megerősítette, hogy valóban holnap lesz a találkozó.


[+]

Margrethe Vestager eddig egy évtized alatt több mint 8 milliárd eurónyi bírságot rótt ki, a riválisok elnyomása, az online reklámok és az Android miatt. Vizsgálatok folynak továbbá a Google digitális reklámüzlete és a Metával kötött reklámmegállapodásai kapcsán is. Emellett Vestager vezetésével készülnek a big tech-et célzó új EU-törvények, amelyek miatt a Google is arra kényszerülhet, hogy megváltoztassa az alapvető üzleti gyakorlatait. Vestager szerint a tartalmi felügyeletet előíró törvénnyel pedig már áprilisban előállhatnak.

Az EU és az USA közötti adatáramlásról szóló fejlemények mindenesetre nagyon jó hírt jelentettek a cégeknek, és rosszat a jogvédő aktivistáknak.

Előzmények