Az Amazoné lehet az androidos táblagépek piacának fele

Az Amazon a múlt héten jelentette be, hogy az Egyesült Államokban az ünnepi bevásárlási szezon kezdetét jelentő Fekete pénteken a november 14-én piacra került Kindle Fire tablet volt a legkelendőbb terméke. A vállalat a szokásához híven számadatokat nem publikált, de a hír így is felkeltette az elemzők érdeklődését.

Aznap a Targeten és a Best Buyon többet adtak el belőle, mint iPad 2-ből; kérdés persze, hogy mi lett volna akkor, ha az Apple táblagépe is friss modell lenne, nem pedig háromnegyed éves. Az Evercore Partners elemzője, Robert Cihra mindenesetre azt mondta, hogy az Amazon jó úton halad az androidos táblagépes piac felének birtoklása felé, jövőre könnyen lehet, hogy minden második eladott masinát ők fogják gyártani.

Cihra szerint az Amazon sikerének hatására több táblagépes gyártó terméktérképe (roadmap) is elpárologhat, a Kindle Fire-nak egyedül az Apple lehet a konkurense. Mi ezzel nem értünk egyet, hiszen jól látszik az a tendencia is, amit az Asus képvisel a Transformer Prime-mal: jelenleg kis túlzással ez az egyetlen lehetséges választás, ha valaki Android rendszert és normálisan használható billentyűzetet akar. Azt is tudni kell, hogy az Amazon bagóért adja a gépét, míg az Apple azért morcosan keres minden egyes eladott iPaden.

Azóta történt

Előzmények