Az Apple a külsős fizetési rendszerek után is begyűjti az Apple-adót

Az Apple közölte: megtalálja a módját annak, hogy az alternatív fizetési rendszerek mellett is beszedje a jutalékot.

Bár az Apple és a Google folyamatosan hangoztatják, hogy az alkalmazásbolton keresztüli vásárlások 15-30 százalékos jutalékait a platform üzemeltetésére és a biztonság garantálására használják (a Google pedig azt is, hogy sok készüléken ott vannak az alternatív alkalmazásboltok, amiket nem szabotál); egyre több országban kötelezik az óriásokat arra, hogy külsős fizetési rendszerek használatát is engedélyezzék.

Dél-Koreában ez már megtörtént, elsőként a Google lépett, de jelezte, hogy így is kér majd jutalékot a fejlesztőktől. Nemrég az Apple is eleget tett a helyi törvényeknek, majd a holland hatóság arra kényszerítette a cupertinói céget, hogy a randiappok fejlesztői számára biztosítsa ezt a lehetőséget az országban (arról nem beszéltek, hogy a többiekre miért nem érvényes az intézkedés).

Elsőre azt hihetnénk, hogy mindez erősen árt majd az Apple bevételeinek. Az Apple azonban közölte: megtalálja a módját annak, hogy beszedje a jutalékot a külsős fizetési rendszerek használata mellett is. A fejlesztők átirányíthatják ugyan a felhasználókat a vásárlásokhoz külső fizetési rendszerekre vagy saját weboldalakra, de az Apple azon dolgozik, hogy mindegyik verzió mellett megkapja a jutalékát.

Ezzel eleget tesz a hatóságok felszólításának, ugyanakkor alternatív módon biztosítja a meglévő bevételeit. A szakértők tippjei szerint olyan rendszert raknak össze, ami követi a vásárlásokat, majd közvetlenül a fejlesztők bevételeiből vonja le a jutalékot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények