App Store: túl a 25 milliárd letöltésen

Az Apple hétfőn bejelentette, hogy az iPhone-ra, iPadre és iPodra fejlesztett alkalmazások letöltése túllépte a 25 milliárdot, ezeket több mint 315 millió készülékre mentette le 123 ország felhasználója. A vállalat boltjában 550 ezernél több app szerezhető be, egy részük ingyenesen. Mindez azt jelenti, hogy egy alkalmazást átlagosan nagyjából 45 ezer alkalommal töltenek le.

Jelenleg egy iOS-készülékre átlagban nyolcvan letöltés jut, ez a szám tizenöttel több, mint tavaly januárban, amikor a letöltések száma elérte a tízmilliárdot, és öttel haladja meg a 2011 júliusi adatot, amikor tizenöt milliárd letöltést regisztrált az app store. Az adatok alapján jelenleg egy felhasználó átlagosan 23 centet költ egy-egy alkalmazásra, tehát összességében gépenként 18,40 dollárt fektetnek appokba. Ennek az összegnek a 30 százaléka az Apple részesedése, tehát egy készüléken átlagosan 12,88 dollárt keresnek a fejlesztők. A vállalat hivatalosan csak azt hozta nyilvánosságra, hogy eddig összesen 4 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztőknek.

A 25 milliárdodik alkalmazást egy kínai férfi, Csun-li Fu töltötte le, ezzel 10 ezer dollár értékű iTunes ajándékkártyát nyert az app store „Visszaszámlálás a 25 milliárd alkalmazáshoz” akciójának keretében.

Jelenleg naponta 48,6 millió alkalmazást töltenek le, ezt a növekedési ütemet folytatva az Apple hamarosan elérheti az évi 15 milliárdos számot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények