Tízezer dollárt ért egy Apple-letöltés

Az Apple a tavalyi iTunes-akcióhoz hasonlóan idén is meghirdetett egy díjat: aki a hallatlanul sikeres online alkalmazásboltban, az App Store-ban a tízmilliárdodik szoftvert tölti le, az tízezer dolláros jutalmat kap. Vasárnap az e célból létrehozott számláló elérte a tízmilliárdot, és azóta már a cég közleményéből azt is tudni lehet, hogy egy Nagy-Britanniában élő nő nyerte el az ajándékot. A dolognak talán annyi a szépséghibája, hogy – az iTunes-kampányhoz hasonlóan, ahol a szerencsés nyertes Johnny Cash Guess Things Happen That Way című dalának letöltése után kapott jutalmat – az Apple most sem készpénzzel fizet: a díj egy 10 ezer dollár (körülbelül kétmillió forint) értékű utalvány, melyet az iTuneson lehet beváltani.

A díjazott Gail Davis egyébként elmondta a BBC-nek, hogy nem ő, hanem lányai töltöttek le egy ingyenes játékot, a legkeresettebb alkalmazások közé tartozó Paper Glidert.

Paper Glider

A 2008 júliusában indult, jelenleg több mint 350 ezer programot kínáló App Store 2009 áprilisára érte el az egymilliárd letöltést, 2010 januárjára a 3 milliárdot: Philip Schiller, a termékmarketingért felelős alelnök a 10 milliárd elérésekor azt nyilatkozta, hogy vállalkozásuk sikere túlszárnyalta a legmerészebb álmaikat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények