Projektoros hordozható számítógépre vonatkozó szabadalmat kapott az Apple

Jóváhagyta az amerikai szabadalmi hivatal az Apple 2008-ban benyújtott, „desk-free”, azaz hordozható és beépített projektorral rendelkező számítógépre vonatkozó, „Számítógépes rendszerek és módszerek vetített kijelzővel” című szabadalmi kérelmét. A leírás szerint az eszköz nem minősülne sem notebooknak, sem asztali számítógépnek, hanem egy külön kategóriába tartozna, amit az Apple desk-free computernek, azaz „asztalfüggetlen” számítógépnek nevezett e

A gépnek nem lenne sem hagyományos kijelzője, sem billentyűzete, és még a tápegységet is indukciós töltőre bíznák, hogy tápkábel se zavarja a szabad hordozhatóságot, ellenben a mobileszközökhöz hasonlóan gyorsulásmérőt és környezeti fényérzékelőt is kapna. Ennek ellenére a vetítős számítógép a hagyományos PC-k minden funkcionalitásával rendelkezne valamilyen alternatív formában, és a projektor miatt a kijelző fix mérete sem jelentene (már ahol) korlátot. Az elképzelés szerint az eszköz képes lenne szelektíven ki- és bekapcsolni főbb moduljait, így mindig csak az aktuális felhasználási módhoz feltétlenül szükséges komponensek fogyasztanák az energiát és fűtenék a készülékházat.

A hagyományos asztali vetítőkkel ellentétben a gépnek előzetes videójel-feldolgozásra sem lenne szüksége, hanem közvetlenül a digitális forrásból dolgozna. Így aztán számos módosítást valós időben és dinamikusan végezhetne a képen a megjelenítés előtt, és a felhasználói felület, az ikonok és betűk méretét is automatikusan hozzáigazíthatna a vetítési távolsághoz és a felülethez igazodva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények