Az Apple a digitális egészségpiac ura lenne

Most először vázolt átfogó tervet az egészségpiaccal kapcsolatban az Apple: két irányból hódítanák meg a szektort.

Az Apple most először adott ki olyan jelentést, amely átfogó képet fest arról, milyen céljai vannak 8 évvel a megjelenése után az egészségpiacon a vállalatnak. Alapvetően két irányból közelítenek a digitális egészség ágazatában: a fogyasztókat egészséggel és fitnesszel kapcsolatos funkciókkal csábítanák el, miközben az egészségügyi szektorban is terjeszkednének.

Jeff Williams működést felelős igazgató nevéhez kötődik a jelentés, ő játszott kulcsszerepet az Apple törekvéseit jelképező Apple Watch piacra dobásában is. Az okosóra új kiadásai egyre több egészséget figyelő szenzort kapnak, az Apple pedig számos intézmény partnere volt már a múltban, többek között nagyszabású orvosi tanulmányok kapcsán is.


[+]

A mostani jelentésből az derült ki egészen pontosan, hogy az Apple a fogyasztóknak egy biztonságos helyet akar garantálni, ahol orvosi és egészségügyi adataikat tárolhatják egy iPhone segítségével, miközben az Apple Watch figyelmezteti őket az esetleges problémákra, valamint ösztönzi az egészségesebb életvitelre. Az eszköz nem csak a szívproblémák észlelésében segíthet, de nagyobb eséseket is érzékeli, többek között. Az Apple szerint a rendszer már 150 eltérő egészségi adat titkosított tárolására képes, ezekhez csak a felhasználó fér hozzá, az Apple sem kivétel.

Az Apple jelezte, hogy folytatja a munkát az orvosi kutatókkal, akik Apple eszközöket használnak a tanulmányaikhoz, miközben a betegek az Apple eszközök által gyűjtött adatokat megvitathatják és megoszthatják – az orvosok pedig a látogatások között is figyelhetik a betegek adatait.

Williams állítása szerint az Apple nem csak a fogyasztók, de az egészségügy számára is tovább folytatja az új funkciók fejlesztését. Olyan jövőt szeretne ugyanis a cupertinói cég, amely tudományalapú technológiával látja el az embereket, még több információt és intelligens felügyeletet biztosítva az egészségük kapcsán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények