Ébresztőhibával köszöntötte az iPhone az új évet

Január első három napján több ezer iPhone- és iPod touch felhasználó bosszankodhatott amiatt, hogy hiába állította be készüléke ébresztőjét, az nem jelzett a megadott időpontban.

Amint a felháborodott hangú blogbejegyzésekből kiderült (majd ezt a cég szóvivője is elismerte egy nyilatkozatban), azoknál, akik nem a minden napra érvényes, ismételt ébresztést állították be, hanem egyedit, nem működött a funkció, pedig az iPhone és az iPod touch elfogadta a beállítást, nem küldött hibaüzenetet. A hiba az iOS 4.x összes változatát érinti.(Frissítés: a szifon.com alapos leírása szerint: „”A hiba az ismétlődő riasztások közül is csak azokat érinti, amelyek nem minden nap ismétlődnek. Tehát amikor csak a hétköznapokra van beállítva ébresztés. Az egyszeri ébresztéseket, vagy a minden nap ismétlődőket nem érinti ez a hiba”.)

A szóvivő azt is közölte, hogy dolgoznak a probléma megoldásán, s január 3-án, hétfőn fogják kiadni a javítást – pontosabban: Natalie Harrison csak annyit mondott kissé rejtélyesen, hogy hétfőtől hibátlanul működik majd az ébresztés.

Hasonló gond egyszer már fellépett az iPhone-nal kapcsolatban tavaly novemberben, amikor a nyári időszámítás végén a készülékek egy órával később ébresztettek a felhasználók egy részénél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Adnál egy Apple-gépért ötvenmilliót?

    A számítástechnika története egyik leghíresebb gépének egy eredeti csomagolásban lévő példányát árverezik el a hónap végén.