Már megint betiltanák az Apple Watch okosórákat

Az amerikai ITC rendelete megakadályozhatja az Apple Watch okosórák importját, mert a hatóság szerint az Apple megsérti a Masimo szabadalmait.

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) rendelete szerint betiltható az Apple Watch okosórák importja az Apple számára, a cég ugyanis a hatóság szerint sérti a Masimo orvosi tech cég szabadalmait.

Így érvényben marad egy bíró januári döntése, mely szerint az Apple megszegte a Masimo szabadalmait a véroxigénszint fényalapú technológiával való leolvasása kapcsán. A döntésnek nincs azonnali hatása, az elnöknek is jóvá kell hagynia, és fellebbezni is lehet még.

A Biden-kormánynak 60 napja van megvétózni az ITC importtilalmi döntését, de hasonlóra a múltban nem igazán volt példa. Az Apple viszont fellebbezhet.

Az Apple szerint a Masimo helytelenül használta fel az ITC-t, hogy egy életet mentő terméket tartson vissza amerikaiak millióitól, miközben lemásolnák az Apple óráját. A döntés egyelőre nem eredményez semmit az Apple Watch eladásaira, de az Apple szerint vissza kell vonni, ezért fellebbeznek.

A Masimo szerint viszont a döntés erőteljes üzenet, hogy a világ legnagyobb cége sem áll a törvény fölött.

Az ITC döntéséből nem derül ki, mely modelleket érintene a tiltás, de a Masimo már a 2020-as Apple Watch Series 6-ra is panaszkodott, valamint Kínában gyártott modellekre.

A két félnek egyébként több peres ügye is van már, de az Apple importtilalmi pert játszik az AliveCor orvostechnológiai céggel is. Ott az ITC tilalmat rendelt el, de felfüggesztette azt, amíg az AliveCor szabadalmainak hitelességét megvizsgálják.

Az Apple jelentése szerint a viselhető eszközöket is magába foglaló ágazata 8,28 milliárd dolláros árbevételt hozott az idei harmadik negyedév során.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények