Április 1-jei hírek másodikán


A tegnapi vasárnap megmozgatta az egész világ informatikai sajtóját (is), százával születtek idiótábbnál idiótább híreket tartalmazó szövegek; néhányat most összeválogattunk.

Már szinte fájdalmas, hogy még ebben is a Google volt talán a legprofesszionálisabb, s ráadásul nem is csak egy átverést terveztek meg és tettek közzé. Az egyik a Gmail Paper nevű új szolgáltatás, mely szerint a Google elpostázza az ügyfeleknek a kijelölt email üzeneteket – papíron kinyomtatva, még a fotókat is, mennyiségi korlátozás nélkül. A másik, igen szellemes ötlet, a Google TiSP, mely a WC-ből indulva, a szennyvízvezetéken keresztül kínál otthoni „vezeték nélküli” kapcsolatot.

Egy másik fajsúlyos bejelentés szerint, az Apple és a Google megállapodtak, hogy leállítják az Apple iPhone-projektjét, s egy teljesen új, forradalmi telekommunikációs eszközt fejlesztenek ID kódnévvel. Az új készülék egyáltalán nem tartalmaz semmilyen gombot, kapcsolót, ilyesmire nincs szükség, de nem terveztek bele SIM-kártyát sem – sőt, az ID sem telefonhívások küldésére, sem fogadására nem alkalmas. Viszont a Google közreműködésével számtalan egyéb funkciót kapott…


Forrás: www.theregister.co.uk

Az ITWire sem kispályázott: értesüléseik szerint Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója, mivel cége köztudomásúlag már „hosszú ideje támogatja a nyílt forráskódú fejlesztéseket”, csatlakozott a Linux Foundation vezetőségéhez.

A Pirate Bay számára is nagy nap volt a tegnapi, a kalózkodás ellen hadjárat miatt (mely egyébként nem áprilisi tréfa, sőt) kénytelenek voltak néhány szerverüket Észak-Korea stockholmi nagykövetségére menekíteni.

Tudományos szenzációnak sem éreztük hiányát: indiai tudósok 17 évi kutatás után felfedezték, hogy hogyan lehet visszanyerni a falakba rejtett információkat, vagyis miképp lehet a falak által rögzített beszélgetéseket dekódolni.

A játékok világa sem maradt érintetlen, a Gyűrűk Ura Online-ban új szereplők jelentek meg: a Smurfs, vagyis a hupikék törpikék.


Hardverek tekintetében sem panaszkodhattunk. A legszellemesebb összeállítást a Think Geek produkálta. Felhívnám a figyelmet a világrengető adapterre, mely a jövőben a munkában megfáradt dolgozók testi-lelki megújulásának nélkülözhetetlen eszköze lehet.

Ehhez képest a RoboBoyfriend a maga kis virágcsokrával, vagy az olcsón előállítható „Fatherboard” már nem is akkora újítás.

Ha mindez még nem elég az agyeldobáshoz, akkor ajánlunk egy speciális honlapot, ahol a hasonló eszement ötletek és hírek linkjei találhatóak.

Azóta történt

Előzmények