Áprilisban a Vodafone volt a nyerő

Áprilisban 33,67 ezerrel nőtt a mobilosok tábora, így a hónap végén összesen 8,856 millió volt az aktív SIM kártyák száma Magyarországon - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből. Ez havi szinten 0,4, éves összvetésben pedig 9,4 százalékos bővülést jelent.

Az előfizetések száma alapján a Vodafone a T-Mobile kárára hízott: piaci része 20,04 százalékra emelkedett az előző hónapban regisztrált 19,97 százalékról, miközben a piacvezető mobilszolgáltató ugyanekkora mértékű csökkenést volt kénytelen elkönyvelni, így a piac 45,85 százalékát tudhatta magának. A Pannon GSM valamivel több mint 34 százalékos részesedése tehát nem változott.

A forgalmazásban lévő előfizetések száma több mint tízezerrel, 8,14 millióra nőtt. (Utóbbiak közé tartoznak azok az előfizetők, akik elmúlt három hónapban hívást indítottak vagy fogadtak, vagy SMS-t indítottak.) Ebben az összevetésben a T-Mobile és a Pannon GSM javítani tudott, míg a Vodafone visszaesett.

Ugyanez a tendencia igaz a kimenő hívások esetében is: míg a Pannon GSM és a T-Mobile előfizetői több hívást indítottak, a Vodafone-osok kevesebbet. Megint más kép rajzolódik ki az összesített percforgalom alapján, a pannonosok a márciusinál többet beszéltek, a másik két társaság ügyfelei kevesebbszer nyúltak a mobiljaikhoz.

Az áprilist megelőző hat hónapban rendre a Pannon tábora nőtt a legnagyobb mértékben, áprilisban ugyanakkor a Vodafone volt a nyerő.

Azóta történt

Előzmények