Az Avnet Romániában terjeszkedik


A vállalat mai bejelentése szerint az Avnet Technology Solutions tovább terjeszkedik Kelet-Európában. 2007 júniusától Románia fővárosában, Bukarestben nyitnak irodát, így kívánják értékesítései hálózatukat növelni a régióban.

Dick Borsboom, az Avnet Technology Solutions EMEA divíziójának elnöke terjeszkedés kapcsán nyilatkozta: „Az új iroda a közelmúltban megvásárolt Access Distribution, a Sun-termékek vezető nagykereskedelmi cégének sikeres integrálásán és működőképes európai értékesítési modelljének kialakításán alapszik. Az üzleti modellünk jórészt az új spanyol, portugál, francia és holland leányvállalatok fejlődéshez kapcsolódik. A romániai terjeszkedés ugyanakkor segít megtartani és kiterjeszteni vezető pozíciónkat Kelet-Európában, és így az eddig ismeretlen, de feltörekvő piacokon megjelenik az Avnet.”

A romániai Avnet vezetője Octavian Oancea lesz, aki mindehhez hozzáfűzte még: „Kelet-Európa egy gyorsan fejlődő, feltörekvő piacnak számít a vállalati technológia-értékesítési lehetőségeket nézve. Az új romániai részleg megnyitásával az Avnet felgyorsíthatja saját és üzleti partnereink sikerét is. Úgy véljük, erős igény van olyan értéknövelt forgalmazási szolgáltatásokra, amelyek kivételes helyi és regionális ügyféltámogatás révén, valóban segíthetnek partnereinknek vállalkozásaik átalakításában.”

Az Avnet ezzel a lépéssel Romániában az IBM hardver- és szoftverportfoliójának kiemelt disztribútora lesz. A kereskedelmi képviselet beindítása az üzleti partnerhálózat kiépítésével kezdődik, a román menedzserek viszonteladókkal és IT-nagykereskedő cégekkel disztribúciós megállapodásokat kötnek. A romániai IT-cégek júniustól kezdve az Avnettől a következő területeken számíthatnak szakmai támogatásra: marketing- és leadmenedzsment rendszerek, pre-sales, eladás utáni technikai támogatás, finanszírozási lehetőségek, átfogó képzések, tréningek, demo-rendszerek.

Azóta történt

Előzmények