Az F-Secure friss IT-biztonsági megoldásai a kkv-szektornak

A finn F-Secure Corporation, az IT biztonsági megoldások egyik vezető szállítója és a TeliaSonera, a skandináv és balti régió vezető telekommunikációs vállalata bejelentette partneri együttműködésének bővítését. Ezentúl a TeliaSonera amellett, hogy vírusvédelmi és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználókat, kis és közepes vállalatok számára is kínál munkaállomás alapú szolgáltatásokat. Mindezek alapja az F-Secure „Security as a Service” koncepciója, mely automatikus adatbiztonsági frissítéseket biztosít közvetlenül az F-Secure szerveréről.

A Sonera Desktop Security nevű szolgáltatás elsősorban azoknak a kis és közepes méretű vállalatoknak készült, melyek jelenleg nem futtatnak vírusvédelmi vagy tűzfalprogramot. Az új biztonsági megoldás olyan munkaállomás alapú szoftvert tartalmaz, amely segítséget nyújt a vírus- és hacker támadások megelőzéséhez.

Az internet és a munkaállomás közötti hálózati forgalom szabályozásához a Sonera Desktop Security lehetővé teszi különböző ügyfél alapú szabályok megadását, de az első használat megkönnyítéséhez a szolgáltatás előre konfigurált vírus- és tűzfalszabályokat tartalmaz.

Magyarországon az Axelero Internet biztosít az F-Secure „Security as a Service” szolgáltatására épülő hatékony védelmet a személyi számítógépeket támadó különféle férgek, vírusok és külső behatolások ellen. Az Axelero Internet Biztonság szolgáltatása egy-egy számítógépre vagy munkaállomásra vonatkozó teljes körű biztonsági megoldást kínál mind az otthoni felhasználók, mind a kis- és közepes vállalatok részére. Az előfizetéses szolgáltatás a folyamatos automatikus adatbiztonsági frissítéseknek köszönhetően egyszerűen használható és telepítési költség nélkül vehető igénybe.

Azóta történt

Előzmények