Az Oracle hazai hosting-partnerre talált

Az Oracle Hungary megkötötte első magyarországi hosting-partneri megállapodását az Integris Rendszerház Kft.-vel (korábbi nevén a Rába Szolgáltatóházzal). Az Integris jelenleg a Rába Csoport számára nyújt hosting szolgáltatásokat, ezen belül az informatikán túl könyvelési és humán ügyviteli szolgáltatásokat is. Az Oracle és az Integris együttműködése annak az egyre erősödő piaci folyamatnak kíván elébe menni és megfelelni, amelyben a nagyvállalatok mellett egyre több kisebb cég ugyanúgy vásárolja külső szolgáltatóktól az informatikát, mint más üzleti infrastruktúra-elemeket, például az energiaellátást, a távközlési vagy a szállítási szolgáltatásokat.

Az Integris az eddigiekben az Oracle ERP, pénzügyi elemző és termelésirányítási alkalmazását nyújtotta szolgáltatási formában, ezek köre a későbbiekben az ügyfelek igényei szerint bővülhet az Oracle bármely egyéb szoftverével. Bár az Oracle nyitott arra, hogy a későbbiekben további hosting-partnerekkel működjön együtt, éppen a jelentős erőforrásigény miatt várhatóan a gyakorlatban jelentősen nem fog bővülni az ilyen partnerek köre – közölte a vállalat.

Az Integris független szolgáltatóként csak ez év őszén jelent meg az informatikai piacon, külső üzleti kapcsolatait most kezdi kiépíteni. A cég reményei szerint – elsősorban a nyugat-magyarországi régióban – az elkövetkező időszakban számos új ügyfél számára tudja bizonyítani a hosting szolgáltatások előnyeit.

Azóta történt

Előzmények