Az új Explorertől erősödne a Mozilla

Legnagyobb riválisának, az Internet Explorer új, 7-es verziójának megjelenésétől várja a Mozilla, hogy piaci részesedését tovább növelje. Az első látásra meglepő várakozás hátterében az áll, hogy a Microsoft új böngészőjének előnyeit a Windows 2000 operációs rendszert használók nem élvezhetik majd. Pedig becslések szerint az üzleti szférában jelenleg a windowsos gépek közel felén ez az operációs rendszer fut.

"Örülünk az Explorer 7 jövetelének" – nyilatkozta a CNET News.com-nak Asa Dotzler, a Mozilla illetékese. "Ez nagyon sok embernek azt fogja jelenteni, hogy ha jobb szolgáltatásokat szeretnének, több száz dollárt kell elkölteniük, hogy rendszereiket XP-re upgrade-eljék. Mi viszont számtalan új fejlesztéssel szeretnénk megnyerni magunknak azon felhasználók tömegeit, akiket a Microsoft magára hagyott. Ezzel kapcsolatban komoly reményeink vannak."

Az új fejlesztések egy részével már a hónap végére ígért Firefox 1.1-ben megismerkedhetünk. Az egyik ilyen, elsősorban üzleti felhasználóknak szánt újdonság a teljesen automatikus frissítési rendszer. Az új Firefox képes önállóan letölteni és alkalmazni a kiadott javításokat, amint azok megjelennek, anélkül, hogy a felhasználóknak minden alkalommal újra kéne telepíteniük a böngészőt. A biztonság terén is történtek fejlesztések – az új verzió levédi a böngésző beállításait a kártékony programok elől.

Azóta történt

Előzmények