Folytatódik az Open Academy: ingyenes képzés informatikusoknak

Az IT-biztonsági termékeiről ismert BalaBit IT Security és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 24-én tartja meg az Open Academy névre keresztelt rendezvénysorozatának következő felvonását. A rendezvényre olyan IT-üzemeltetéssel foglalkozó szakembereket várnak, akik kíváncsiak az informatika aktuális trendjeire, és szeretnék szaktudásukat frissen, naprakészen tartani.

Az Open Academy egy nonprofit kezdeményezés, amely a BME kutatóegyetemi programjának és a BalaBit társadalmi felelősségvállalásának zászlaja alatt jött létre azzal a céllal, hogy folyamatos és ingyenes továbbképzési lehetőséget biztosítson a már több éve végzett informatikus szakembereknek. Eőször májusban rendezték az eseményt közel ötszáz szoftverfejlesztő részvételével, akik a mobilfejlesztés, a kódoptimalizáció, a HTML 5 és az agilis módszertan újdonságaival ismerkedhettek meg.

A rendezvény alapkoncepcióján ezúttal sem változtattak, így a program most is délután kezdődik és egészen este tízig tart majd, annak érdekében, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik munkaidőben nem juthatnak el egy hasonló szakmai rendezvényre. Helyszínül a BME Q épülete és a Simonyi Károly előadóterem szolgál majd.

A program keretében hat negyvenperces előadást hallhatnak az érdeklődők, amelyek olyan, manapság népszerű témákat érintenek, mint például a Windows 8, a cloud computing vagy az IT-biztonság területe. Az előadók között egyetemi oktatók és iparági szakértők egyaránt megtalálhatók: Krasznay Csaba, a HP szakértője az ipari felhőinfrastruktúrákról tart előadást, a BalaBittól Höltzl Péter a magas jogosultságú felhasználók kontrolljáról fog beszélni, de ismét szerephez jut az egyik legismertebb security blogger, Buherátor is.

Azóta történt

Előzmények