Bill Gates és társai 1 milliárd dollárt akarnak szétosztani

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt adnak pénzt, ha a termék vagy szolgáltatás nem termel üvegházhatást okozó gázokat.

Bill Gates, Jeff Bezos (Amazon), Jack Ma (Alibaba Group), John Doerr ( Kleiner Perkins Caufield & Byers), Vinod Khosla (Khosla Ventures) és 15 másik befektető alapította meg a Breakthrough Energy Venturest (BEV), azzal a céllal, hogy minimum 1 milliárd dollárt fektessenek tiszta energiával dolgozó vállalatokba a következő húsz évben.

A BEV célja, hogy "a világon mindenki számára elérhető, megfizethető energiát, ételt, termékeket, közlekedést és szolgáltatásokat biztosítsanak az üvegházhatást okozó gázok nélkül". Befektetéseikből bárki részesülhet, a kezdeti, ötletelési fázistól az értékesítésnél tartó vállalkozásokig. Az alapból a villamosenergiával, gyártással, mezőgazdasággal, építészettel és közlekedéssel kapcsolatos ötleteket kívánják támogatni.


[+]

A 2008-as gazdasági világválság előtti időszakban komoly figyelmet kapott a tiszta energia, a cleantech vállalkozásokba 6,1 milliárd dollárt fektettek a befektetők, azóta viszont az állami támogatások és adókedvezmények vették át az ilyen jellegű kezdeményezések helyett az elsődleges szerepet. A BEV a Breakthrough Energy Coalition formális befektetői csoportja, a koalíciót még tavaly, a párizsi klímakonferencián jelentették be.

Azóta történt

Előzmények