Bill Gates a Longhornról

A Windows 95 megjelenéséhez hasonlította a Longhorn majdani debütálásának jelentőségét Bill Gates. Úgy véli, a Longhorn az évtized szoftvere lesz. A Microsoft társalapítója minderről a Los Angelesben megrtartott Professional Developer Conference nevű rendezvényen beszélt.

Az újdonságok közé tartozik majd a XAML-alapú (XAML = eXtensible Application Markup Language) programozás, valamint a "Clickone" nevű modul, amely a Unixon és a Linuxon már megszokott újraindítás nélküli szoftvertelepítést teszi lehetővé. Érdekesség, hogy a Longhorn felülete némiképp emlékeztett az Apple Mac OS X operációs rendszerére.

Gates visszautasította azt az észrevételt, miszerint minden új Windows változatnak nő a gépigénye. Szerinte 2006-ra, mikor a Longhorn várhatóan megjelenik, a processzorok órajele 4-6 GHz, a memória átlagos mérete 2 GB, míg a merevlemez 1 Terabyte-os lesz. A képi megjelenítésért pedig a maiaknál háromszor nagyobb teljesítményű videokártyák felelnek majd. Arra a felvetésre sem reagált Gates úr, hogy sok intézmény még azért használ ma is DOS-t és Windows 3.1-et, mert az újabb programok (Word 2000) és az általuk készített fájlok "memóriafalók".

Mindenesetre legkésőbb 2006-ban kiderül, milyen is lesz a Hosszúszarvú.

Azóta történt

Előzmények