BlackBerry a T-Mobile kínálatában is

A T-Mobile Magyarország Rt. a próbaüzemet követően március 1-jétől a szállító Research in Motion (RIM) legújabb BlackBerry-verziójával kereskedelmi push e-mailszolgáltatást kínál ügyfeleinek. Ennek előnye, hogy az arra alkalmas készüléken a levelek beérkezéskor – külön letöltés nélkül – azonnal olvashatók, hasonlóan ahhoz, amit a vállalatok dolgozói az irodai levelezőrendszer esetében már megszoktak. A készülékre érkező e-mail szövege mellett különböző csatolmányok – például Word, Excel, Power Point állományok és képek – is megtekinthetők. A BlackBerry használatával a T-Mobile hazai hálózatában és GPRS partnerhálózataiban egyaránt az irodai levelezőben használt minden lényeges funkció – e-mail, naptár, névjegyzék – azonnal elérhető, az adatok a mobiltelefonon, valamint a központi szerveren külön szinkronizáció nélkül is minden pillanatban azonosak.

A szolgáltató szerint a BlackBerry bruttó 6875 forintos havi díjában foglalt 20 MB adatforgalom – a push e-mail kilobájtbarát működése miatt – még intenzív levelezés mellett is lényegében korlátlan használatot biztosít. A szolgáltatás a meglévő kártyával vagy egy havidíjmentes második SIM-kártyával egyaránt használható.

A RIM BlackBerry Enterprise Server szolgáltatása a Microsoft Exchange és Lotus Domino szerverek esetében egyaránt telepíthető. A bevezetéskor a T-Mobile Magyarország Rt. a mobil levelezést támogató, telefonálásra és internethasználatra is alkalmas, teljes qwerty billentyűzettel ellátott, magyar nyelvű BlackBerry 7290 készüléket ajánlja.

Azóta történt

Előzmények