Bővül a Nokia magyarországi K+F központja

Közel egy évvel ezelőtt a Nokia (melynek hálózati üzletága korábban Nokia Siemens Networks - NSN - néven volt ismert, majd a Siemens kilépése után lett Nokia Solutions and Networks) stratégiai megállapodást kötött a magyar kormánnyal a vállalat hosszú távú magyarországi jelenlétének biztosítása érdekében. A ma aláírt munkahelyteremtő programról szóló megállapodás értelmében a Nokia 150 fővel bővíti magyarországi K+F központját, melyhez a magyar állam 211 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. A felvételek után a cég magyarországi létszáma közel 1400 főre emelkedik.

A fenti megállapodás kiegészítéseként a Nokia egy internetes toborzási kampányt is útjára indít a fiatal tehetségek felkutatására, amelynek keretében a jövőbeli szoftvermérnökök tudását online tesztfeladatokkal mérik fel. A webalapú feladatsor a www.topmernok.hu oldalon érhető el.

A Nokia 1998-ban létrehozott, budapesti székhelyű technológiai centruma a vállalat egyik legfontosabb kutatás-fejlesztési központja. Az egység kulcsfontosságú szerepet tölt be a mobil szélessávú megoldások fejlesztése területén. Az újonnan felvett mérnökök olyan új fejlesztéseken dolgoznak majd, mint az LTE és az LTE-hálózatokon nyújtott hangszolgáltatás (VoLTE), továbbá műszaki támogatási szolgáltatást biztosítanak a Nokia ügyfeleinek világszerte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények