BSOD a köztereken

Nem kedveljük a kékhalált. Nem szerettük akkor sem, amikor a Windows 95-ben megjelent. Pedig annyi minden okozhat kékhalált: a hibás eszközmeghajtók, hibás memória, tápegység, túlmelegedés, stb.

Egy bevásárlóközpont információs táblája
Egy bevásárlóközpont információs táblája [+]

Egy másik hiba ami elő-előfordul, hogy képtelenek vagyunk elindítani a számítógépet, az a bootolás során problémába ütközik. Az alábbi kép elkészülte után még napokig nem változott a helyzet.

Határ út, metró
Határ út, metró [+]

A kettő közül az alsót telt több időbe megjavítani, nagyjából két hétig nézett ki így a kijelző. Kicsit már más tészta, de az is jó buli, mikor a kijelzőre azt írják: „Tisztelt ügyfelünk! Ezen akijelzőn hamarosan járatinformációkat olvashat”.

Egy alkalommal a szerkesztőség felé tartva az ötös buszon lettem figyelmes arra, hogy a felszerelt kijelző elég erősen szenved. Nem volt jól beállítva a felbontás, a fél kép kilógott a panelről. Amikor felvetettem a sofőrnek, hogy hibás a rendszer, közölte, ez most így működik helyesen, a megállók eleje látszik, nem érdemes tovább problémázni.

Azóta történt

Előzmények

  • Google-Microsoft: szívatások

    A Microsoft rugalmatlansággal vádolja a Google-t, ők viszont azt állítják: a cégnek elég ideje volt a javításra, a szabályokat pedig be kell tartani.

  • 19 év után javít kritikus hibát a Microsoft

    A Windows 95 az első rendszer ami érintett, ettől kezdve minden operációs rendszerbe bekerült a sebezhetőség. Az XP (és a régebbiek) nem kap a javításból. A súlyosságot mérő skálán 9,3/10.