Kezdődik a Vista SP2 tesztelése

Igaznak bizonyult az a másfél hete szárnyra kapott hír, amely szerint a Microsoft gyorsan halad a Windows Vista második szervizcsomagjának (SP2) fejlesztésével, és már el is készült a bétával. A hivatalos megerősítés az operációs rendszer fejlesztését irányító üzletágvezetőtől, Mike Nashtől származik, aki a blogjában több részletet is közöl a pakkról. Mint írja: az SP2 bétáját szerdán, a Los Angeles-i Professional Developers Conference (PDC) rendezvényen kiosztják az ügyfelek egy kisebb csoportjának tesztelésre, a végleges verzió kiadásának dátumát pedig majd a bétateszt-időszak alatt beérkezett visszajelzések kiértékelése után tűzik ki.

A második szervizcsomag egyetlen változatban készül Vistára és a Windows Server 2008-ra, és mindazokat a frissítéseket tartalmazza majd, amelyek az SP1 óta megjelentek. „Azt várjuk, hogy a Windows Vista SP2 kompatibilis lesz azokkal az alkalmazásokkal, amelyek működnek a Windows Vistán és a Windows Vista SP1-en” – tesz óvatos ígéretet Nash.

Az SP2 azonban nem csak a korábbi frissítések gyűjteménye. Újdonság lesz benne a gyorsabb és megbízhatóbb keresést ígérő Windows Search 4.0; a Bluetooth 2.1 specifikáció és a Blu-ray lemezek írásának natív támogatása; a wifihálózatok konfigurálását egyszerűsítő Windows Connect Now (WCN) implementálása, valamint a koordinált világidőt (UTC) használó időbélyegzők támogatása az exFAT fájlrendszerben (ez biztosítja majd a problémamentes szinkronizálást a különféle időzónákban).

Azóta történt

Előzmények