A Clear Admin számlázóprogram felhasználóinak figyelmébe

Július második felére készül el a szoftver frissítése.

A fejlesztők kiadtak egy tájékoztatót munkájukról és terveikről. Ebben leírják, hogy a NAV online adatszolgáltatás bevezetésének határideje eredetileg 2018. július elseje volt, ők azonban nem készültek el időben. Ugyanakkor még a határidő lejárta előtt tudomást szereztek arról, hogy a NAV engedményt adott, és lesz egy átmeneti időszak július végéig, amíg használhatók az online adatszolgáltatást még nem tudó programok is. Ennek az a feltétele, hogy a program július végéig képessé válik az adatszolgáltatásra, és az érintett számlák adatait utólag is beküldi az adóhivatalhoz.

A fejlesztők ezért kaptak egy kis haladékot, saját bevallásuk szerint megúszták a kapkodást, a rendelkezésre álló egy hét, plusz a tesztidőszak biztosíték lehet arra, hogy megfelelő minőségű programmal jelentkezzenek. Az új fejlesztésnek nem lesz külön díja, az online adatszolgáltatás az ingyenes változatban is elérhető lesz.

Ütemtervük:

  • 1 hét további fejlesztés és tesztelés
  • 1 hét szűk körű tesztelés-fejlesztés éles környezetben valódi cégekkel (4.9.x verziójú nyilvános fejlesztői változatok)
  • Július 16-án a honlapra kiteszik az 5.0 változatot
  • ha ez egy héten keresztül különösebb probléma nélkül működik, akkor minden regisztrált felhasználót értesítenek (terv: július 20.)

A regisztrációról és a teendőkről a közleményben lehet részleteket olvasni.

Azóta történt

Előzmények