Csak semmi kalózkodás – mondja a Microsoft

A szolgáltatási szerződés szerint sem a nem hitelesített perifériák, sem pedig a hamisított játékok nem férnek bele.

Az eTeknix szúrta ki a Microsoft augusztus elsejével életbe lépett szolgáltatási szerződésében az alábbi részt: „Automatikusan ellenőrizhetjük az Ön szoftverének verzióját, amire a Szolgáltatások nyújtása és a szoftverfrissítések letöltése és a konfigurációs módosítások végrehajtása érdekében van szükség – ezért nem számítunk fel díjat – azért hogy frissíthessük, bővíthessük és továbbfejleszthessük a Szolgáltatásokat, ideértve azokat is, amelyek megakadályozzák a Szolgáltatások elérését, hamisított játékok játszását és nem hitelesített hardverperifériák használatát.

Előfordulhat, hogy Önnek frissítenie kell a szoftvert, hogy továbbra is használhassa a Szolgáltatásokat. Az ilyen frissítésekre a jelen Feltételek vonatkoznak, kivéve ha a frissítésekhez további vagy más feltételek tartoznak, amely esetben ezek az egyéb feltételek alkalmazandók. Amennyiben Ön nem fogadja el a frissítésekre alkalmazandó további vagy más feltételeket, Ön nem kaphatja meg és nem használhatja a frissítéseket. A Microsoft nem köteles frissítéseket elérhetővé tenni, és nem garantálja, hogy terméktámogatást fog nyújtani ahhoz a rendszerverzióhoz, amelyhez Ön a szoftvert licencbe vette.

A Microsoft Szolgáltatási Szerződés 7.b. pontja alapján egy-egy alaposabb játékmod is kalóznak tűnhet a vállalat szemében, hívja fel a figyelmet a lap. A házi gyártású konzolok, vagy a nagyon egzotikus perifériák szintén okozhatnak gondokat elméletileg, még akkor is, ha a redmondiak célja nem az emberek magukra haragítása, hanem a biztonság fokozása a lépéssel.

Előzmények