Vasárnapi csetresz

Simple Machines Forum 2.0 – harmadik, nyilvános béta-verzió

Az elmúlt héten tették közzé a fejlesztők a népszerű Simple Machines Forum (SMF) szoftvercsomag legújabb változatát. A nálunk is kiterjedt rajongótáborral rendelkező ingyenes (PHP nyelven íródott és a MySQL adatbázist használó) SMF lehetővé teszi, hogy használója viszonylag egyszerűen és gyorsan hozza létre, illetve menedzselje saját fórumát. Az új változatot már másfél éve fejlesztik, s az augusztus óta tartó két zárt bétafázis után most érkeztek el a nyilvános szakaszba. A tájékoztató szerint rengeteg hibát javítottak ki, s számtalan új funkcióval bővítették az eddigieket (WYSIWYG szerkesztő, új csoportkezelési funkciók, OpenID-támogatás, moderációs központ stb.) Az új verzió azonban még tesztüzemben működik, ezért kifejezetten arra kérik a felhasználókat, hogy élesben még ne alkalmazzák – mindaddig, amíg a folyamatos hibajavítás és tökéletesítés zajlik.

doPDF

Számtalan ingyenes PDF-konverter érhető el a neten, ezek közül az egyik legjobbnak, a doPDF-nek új verziója jelent meg a napokban. A virtuális nyomtatóként működő alkalmazás segítségével bármilyen dokumentumot, e-mailt vagy weboldalt el tudunk menteni PDF formátumban, s a licenc szerint az elkészült PDF-ek mind magán-, mind kereskedelmi felhasználása megengedett.

Azóta történt

Előzmények

  • Vasárnapi csetresz – 3D-ben

    Magyar programozó keltett nemzetközi feltűnést a héten, amikor olyan eljárásokat mutatott be, amelyekkel az Excel táblázatkezelőt háromdimenziós grafikai motorként lehet használni.

  • Vasárnapi csetresz

    Enso: a gyorsabb navigálásért, valamint a PDF Text Online, egy online használható PDF-text átalakító.