Jön a bitcoint és dogecoint bányászó elektromos autó

A kanadai Daymak egyik elektromos autója parkolás közben tud majd kriptovalutát bányászni, például bitcoint és dogecoint.

Miközben a kriptopiac szabályozása lassan mindenhol napirenden van, az is várható volt, hogy a kriptopénzekkel és a blockchainmegoldásokkal kapcsolatos fejlesztések nem állnak meg, sőt.

Itt van például a Daymak, amelynek legutóbbi bejelentésére sokak szerint Elon Musk, a Tesla ügyvezetője is irigy lehet. A kanadai Daymak elektromos járműveket gyárt, a legújabb elektromos autója, az Avvenire Spiritus pedig képes lesz kriptopénzek bányászatára (például bitcoint és dogecoint is tud majd bányászni).

A Nebula Miner nevű technológiát még nem szabadalmaztatták, és bár a gyártás sem indult el, a Daymak már több mint 350 millió dollár értékben kapott előrendelést. Az Avvenire Spiritus 2023-ban válhat elérhetővé.

A Daymak szerint a legtöbb jármű az évek során elveszíti az értékét, azonban a Nebula Miner parkolás közben pénzt keres majd a tulajdonosának. A cég szerint 2023-ra a blockchainforradalom csúcsán lesz a cég. Parkolás és töltés közben a Nebula Miner kriptopénzt bányászik majd, a tulajdonosok a kriptopénzt  Nebula Walletbe gyűjthetik, tárolhatják, de tranzakciókat is végrehajthatnak majd. A kriptobányász elektromos autót egyébként kriptopénzben is elő lehet rendelni, dogecoint, ethereumot, bitcoint és cardanót is elfogadnak.

A kriptoszakértők szerint akad pár gond a Daymak ötletével. A Coingecko társalapítója, Bobby Ong például azt mondja, évek múlva a régi bányászhardver már nem lesz olyan hatékony, ráadásul folyamatos internetkapcsolat kell az autónak.

Előzmények