Díjemelés – elérhetetlen a Telenor ügyfélszolgálata

Ahogy arról mi is több ízben beszámoltunk, július elsejével emelni készül díjait a Telekom és a Telenor. A szerződésmódosítás nem egyoldalú, azonban hallgatólagos, ami azt jelenti, hogy akkor kell jelezni, ha a jelenlegi díjszabáshoz ragaszkodnak az előfizetők. Míg a Telekomnál az automata rendszer bemondja, hogy a megnövekedett forgalom miatt nagyobb lehet a várakozási idő, a Telenornál sok esetben foglalt jelzést tapasztalhatnak az ügyfelek, tehát el sem jutnak a híváskezelő rendszerig.


[+]

A Telenoros előfizetők múlt héten kapták meg az SMS-t a kétoldalú szerződésmódosításról, ennek hatására rengetegen próbálnak ügyet intézni telefonon. A 1220-as szám azonban foglaltat jelez, vagy ha sikerül is elérni az automatát, az ügyintézőhöz történő kapcsolást hosszas zenélés előzi meg. Már ha nem szakad meg a vonal. A vállalattól megtudtuk, hogy bár készültek a rohamra, előfordulhat, hogy nem sikerül elérni az ügyintézőket.

A Telenor Facebook oldalán panaszkodnak azok az ügyfelek, akik nem tudják jelezni, hogy nem szeretnék a díjemelést. A társaság észlelte a problémát, ezért azoknak, akik visszahívást kérnek, vagy a honlapon jelzik igényüket a régi szerződésük megtartására, néhány napon belüli kapcsolatfelvételt ígérnek. Mivel azonban az új szerződés július elsejével (szerdával) életbe lép, ezért „méltányosságból július nyolcadikáig meghosszabbítják a határidőt”, míg mindenkit vissza tudnak hívni.


[+]

A Telekom ügyfeleinek kevesebb problémát okoz a telefonos ügyfélszolgálat, öt esetből ötször sikerült elérnünk az automatát, és az ügyintéző kérésének pillanatától fél perc sem telt el, mire az bejelentkezett. Azonban semmi sem lehet tökéletes; míg a Telenornál a hangalapú ügyfélszolgálat elérhetetlen, a Telekom az online felület felújításával keserítette meg az előfizetők életét azáltal, hogy az új rendszerbe nagyon nehézkesen tették át az adatokat, a mai napig akad, aki nem került migrálásra.

Melyik adat a hibás?
Olvasónk kérdi: melyik adat a hibás? [+]

Mindkét cég ügyfeleinek többféle lehetőség áll rendelkezésre, hogy jelezzék: a jelenlegi árakat szeretnék, nem pedig a szerdán életbe lépőket: a telefonos ügyfélszolgálat mellett ezen az űrlapon (MyTelenor regisztrációt követően), illetve személyesen is kérhetik jelenlegi szerződésük megtartását.

Azóta történt

Előzmények