Drónos zaklató

Van, hogy valaki nehezen dolgozza fel a szakítást – egy amerikai férfinak annyira nem sikerült, hogy drónnal próbált bosszút állni.

A Pennsylvaniában lakó 43 éves Jason Muzziato nem tartozik a halvérű férfiak közé: annyira megviselte, hogy barátnője szakított vele, hogy egy házilag felfegyvezett DJI Phantom 3 drónnal indult bosszút állni régi kedvesén. Az átalakított távirányítású repülő képes volt szögeket és apró robbanóeszközöket(!) ejteni a megtámadott hölgy kertjébe – csak a szerencsén múlt, hogy mindezek nem okoztak sérüléseket.


[+]

A június óta börtönben tartózkodó Jasonnál a rendőrség megtalálta a drónt, illetve különböző robbanóeszközöket és tíz darab lőfegyvert is. Az utóbbiak között több AR-15-ös rohampuska is volt, mely a sorozatgyilkosok kedvelt eszközévé vált az utóbbi időben. Egyes hírek szerint autóját is átalakította úgy, hogy az gombnyomásra képes legyen szögeket, csapágygolyókat és különböző „folyadékokat” (valószínűleg olajat) kibocsájtani.

Tekintettel arra, hogy Muzziatót egy korábbi ítéletben távolságtartásra kötelezték, és ennek egyik következményeként nem tarthatott volna fegyvert, másrészt az említett robbanóeszközökön túl metamfetamint is találtak nála, maximum 33 évvel, három év próbaidővel és akár 760 000 dollárt elérő büntetéssel néz szembe.

Azóta történt

Előzmények