Drónverseny és Robotika Show szombaton

Izgalmasnak ígérkezik a szombaton, szeptember 10-én, a Hungexpo G csarnokában megrendezésre kerülő Drónverseny és Robotika Show. Nem is kell különösebben magyarázni, mire lehet számítani, lesz FPV rendszerrel vezetett, multirotor gépek versenye és rengeteg látnivaló dronos, robotos témában. A fő attrakció a teremben rendezett repülés lesz, aminek LED-es világítás ad majd különleges atmoszférát. A 2700 négyzetméternyi elterülő pályára száz kapu és speciális pályaelem kerül, harminc versenyző küzd majd haladó és profi kategóriában.

Tengernyi drónokkal és robotokkal kapcsolatos érdekességgel készülnek a szervezők. Lesz például drónsimogató, ahol szakszerű irányítás mellett lehet megtenni az első lépéseket ezekkel a repülő alkalmatosságokkal. Az FPV Go-Kart pályán ki lehet próbálni, milyen a vezetés egy kijelzős sisakba továbbított kameraképet használva. Vezetni lehet majd a magyar fejlesztésű, Puli holdjáró masinát, de kinn lesz a Kuka is, ami a legnagyobb név az ipari robotok világában.

Ki lehet majd próbálni a Segway közlekedési eszközeit, a Hurba standján a robotok építéséből kaphatnak ízelítőt a látogatók, lesznek igazi nehézsúlyú drónok, amikkel csomagok, sőt akár ember is szállítható. A virtuális valóság headsetek sem maradhatnak ki egy ilyen rendezvényről, a VR Cube-ban a HTC Vive-ot próbálhatják ki a látogatók, és igen, lesz 3D nyomtatás is. Akit pedig még komolyabban érdekel a drónok és robotok világa, színvonalas előadásokat hallgathat meg két színpadon. A lényeges részletek itt olvashatóak.

Azóta történt