Egy nap alatt 125 milliót hozott a Halo 2

A Microsoft százmillió dollár bevételt vár a kizárólag Xbox játékkonzolon futó Halo 2 című lövöldözős játék első napi eladásaiból – írja a Reuters. Amennyiben a szoftvervállalat becslései helytállónak bizonyulnak, a program nem csupán a videojátékok történetének legerősebb startjáért járó babérokat söpörheti be, de a film- és zeneipar kasszasikereit is maga mögé utasíthatja. Bill Gates, a vállalat elnöke is úgy látja, hogy az első 24 órában a játék több bevételt hoz, mint a legnépszerűbb mozifilmek.

A szoftver kedd éjfél óta vásárolható meg Észak- és Latin-Amerikában, Ausztráliában és egyes ázsiai országokban, míg ma és holnap kerül az európai boltok polcaira. A Microsoft közleménye szerint a Halo 2-t huszonhét országban összesen nyolc nyelven forgalmazzák.

Peter Moore, a vállalat játéküzletágért felelős alelnöke elmondta, hogy már a megjelenés előtt 1,5 millió példányt rendeltek meg előre a felhasználók – ez adja a remélt árbevétel jelentős részét, 78 millió dollárt –, míg egy boltban a nyitás utáni 11 perc alatt 8500 darab fogyott, egy másikban pedig délig 200 000 példányt adtak el.

A Halo 2 50 dollárba kerül, korlátozott példányszámban piacra dobott, extrákkal megpakolt változatáért pedig 55 dollárt kér a gyártó. Elemzők szerint a játékból összesen körülbelül tízmillió darab fogy majd, ennek fele valószínűleg még novemberben. Az első részből – mely a mai napig a legnépszerűbb xboxos program – ötmillió példány kelt el.

Friss: A Microsoft tegnap azt közölte, hogy a játékból a várakozásokat felülmúlva 2,38 millió darab kelt el az első napon, ami 125 millió dolláros bevételt jelent. Ezzel a Halo 2 többet hozott, mint minden idők legsikeresebb hollywoodi premierje, a bemutatót követő három nap alatt szerény 114 millió dollárt besöprő Pókember.

Azóta történt

Előzmények