Rosszul sikerült a bitcoin fizetőeszközként való bevezetése El Salvadorban

Folyamatos technikai problémák vannak a digitális tárcákkal, tovább nőtt az emberek bizalmatlansága a kriptopénz iránt.

A jelentések szerint folyamatosak a technikai problémák az El Salvador kormánya által kitalált Chivo bitcoinos digitális tárcával kapcsolatban, ez pedig még tovább fokozta a bizalmatlanságot a kriptopénzekkel szemben sok helyi lakosban.

Állítólag gond van a tárcák elérhetőségével, a pénz felvételével az ATM-ekből, az adathitelesítésekkel, továbbá az elnök által beígért 30 dolláros bónuszt sem kapták meg az emberek. Sokan panaszkodnak arra is, hogy semmit sem tudnak vásárolni bitcoinnal, és kényelmetlennek találják a digitális tárcát. A panaszosok szerint mindenkinek jobban fel kellett volna készülnie – az App Store-ot és a Play Áruházat is elárasztották a kritikák az app adatlapjánál.


[+]

El Salvador kormánya igyekszik megoldani a felmerült gondokat, és azt reméli, hogy a bankot nem használó emberek végül a Chivót választják. Azt szeretnék, ha a lakosság 39 százaléka, 2,5 millió ember térne át a Chivóra. Az átutalásokon szerintük a bitcoin révén évi 400 millió dollárt spórolhatnának.

A kritikusok azt mondják, sokan nem bíznak a bitcoinban, és attól tartanak, pénzt veszítenek a nagyon magas volatilitás miatt.

Azóta történt

Előzmények