Elindult a MySpace pornóváltozata


Las Vegasban nem csak a high-tech elektronika nagy fesztiválját, a CES-t rendezték meg a napokban, hanem a pornóipar legnagyobb kereskedelmi bemutatóját, az AVN-t (Adult Entertainment Expo) is. Itt jelentették be, hogy a közösségi oldalak népszerűségi hullámát a pornóipar is meg kívánja lovagolni, s miután egy észak-karolinai vállalkozás a YouTube mintájára fél éve már elindította a PornoTube nevű (hatalmas látogatottsággal rendelkező) oldalt, a választék most tovább bővül, s nyolc hónapnyi bétaidőszak után a héten megkezdi rendes működését a MySpace-t utánzó xpeeps.com.

Daniel Fairchild, a vállalkozás szóvivője elmondta, hogy portáljuk ugyanolyan szerkezetű, mint a mintaadó amerikai modell: chatszobákkal, fórumokkal és állásajánlókkal – természetesen ez utóbbiak is szakmaspecifikusak. „Az Xpeeps a MySpace pornóváltozata. Hagyjuk ki a drámát, hagyjuk ki a gyerekeket, figyeljünk a szexre, s már ott is vagyunk az Xpeepsnél” – ajánlotta oldalukat álszentség nélkül a szóvivő.

A pornóvásáron emellett is központi helyet foglalt el az internet, az új internetes vállalkozások közül azok voltak a legnépszerűbbek, akik épp a szaporodó közösségi oldalak lehetőségeit használták ki – például „amatőr szereplők” felkutatására.

Azóta történt

Előzmények